visie

De toekomst van veilig drinkwater is urgent en vereist wendbare organisaties.

Schoon, betrouwbaar en goedkoop drinkwater worden als vanzelfsprekend ervaren. Maar die betrouwbaarheid komt niet uit de lucht vallen.

Door de klimaatverandering, bijvoorbeeld, met steeds langere perioden van extreme droogte moeten we nu vaak al alle zeilen bijzetten om de drinkwatervoorziening op peil te houden. Neem daar nog eens de vervuiling van waterbronnen en de veranderende leefstijl van burgers in mee, en je kunt je voorstellen dat we de komende jaren voor een enorme uitdaging staan.

Het zijn thema’s die bij publiek en politiek steeds urgenter worden. En dat laten zij ons ook weten. Daar moeten wij vandaag én morgen een antwoord op hebben. Daarom wordt de drinkwatersector steeds dynamischer en flexibeler.

Al deze ontwikkelingen vereisen up to date kennis en kundigheid van alle medewerkers. Door digitalisering en robotisering neemt enerzijds de behoefte aan bepaalde functies af en verdwijnen er op termijn banen. Aan de andere kant vereisen vraagstukken op het gebied van milieu, veiligheid, duurzaamheid, digitalisering, maar ook klantrelaties om nieuwe competenties en ontstaan er nieuwe banen. Werken in het waterbedrijf betekent dan ook meebewegen met de stroom of daar zelfs op vooruitlopen.

Werken in de drinkwatersector betekent dat je maatschappelijk relevant werk doet in een dynamische omgeving. Bedrijven, burgers en politici rekenen op jou.

Dan moet jij als medewerker ook kunnen excelleren. En dat kan alleen met de juiste randvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé, inzet en beloning, vrijheid en verbondenheid, inspraak en aanspraak, spelen net zo’n grote rol. Daarom bepalen niet alleen de werkgevers hoe onze werkomstandigheden er uitzien. Die randvoorwaarden bepalen we samen met jou en leggen we vast in een cao.

Wij lopen voorop in een circulaire economie

Een grote bedreiging voor de drinkwaterveiligheid zijn microplastics. Je vindt ze bijvoorbeeld in cosmetica, zoals face en scrubs. Die komen via het afvalwater in het milieu terecht. Het verwijderen van deze microplastics is complex en duur. Daarom voorkomen we liever dat ze in het milieu terechtkomen. Aquaminerals heeft daar een prachtige oplossing voor gevonden. Door onthardingskalk uit de drinkwaterproductie geschikt te maken voor de cosmetica-industrie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook nog eens veel geld. Zo vindt je jouw werk ook terug in de Circular Face Scrub van het merk Naïf. Daar zijn we trots op.