Wat zeggen je collega's?

Jouw drinkwater-collega's aan het woord

We vroegen medewerkers van de drinkwaterbedrijven wat zij belangrijk vinden, als het gaat om de cao. Welke vragen leven er? Hoe goed kennen ze hun eigen cao? En waar hechten zij belang aan? 

Renee van de Maat is adviseur werving en selectie in de drinkwatersector. Renee en haar man verwachten binnenkort hun eerste kindje. Wat zegt de cao daarover?

Lix Key is actief vakbondslid en al jaren betrokken bij de cao-onderhandelingen. Hij vindt dat we op dit moment al een prima cao hebben. Wat valt er nog te wensen?

Farid is mechanisch monteur. Hij zorgt ervoor dat alles op wieltjes loopt en we allemaal droge voeten houden. Daarbij is geen dag hetzelfde, maar is er ook ruimte voor eigen initiatief? Wordt er wel naar hem geluisterd?

Naast zijn fulltime baan als operator volgt Maarten Knoppert een HBO Technische Informatica. Hoe valt dat te combineren? Staat daar iets over in de cao?

In de waterbedrijven kun je je talenten op allerlei manieren ontwikkelen. Dat weet ook Jurjen van Tellingen, projectmedewerker in het lab. Maar hoe helpt de cao hem daarbij verder?

Als één van de weinige vrouwelijke procesoperatoren weet Jenny Maarseveen haar mannetje te staan. Ze combineert deze functie momenteel met het opvoeden van haar zoontje door gebruik te maken van ouderschapsverlof, maar dat houdt binnenkort op. Wat vindt ze hiervan?

Wim Drossaert is voorzitter van de werkgeversvereniging. Een modernere cao is volgens hem belangrijk. Wat zijn de maatschappelijke uitdagingen waar de waterbedrijven voor staan?